dionis
Паисий Хилендарски
Неактивен
Публикации: 51
|
 |
« -: Юли 26, 2010, 02:50:37 pm » |
|
В 15.00 часа на 31.07.2010 / събота/ започва предаването “Дискусионни войни- Спасител на света” ![]() Това е дискусионна “война” между всички. Търси се кой ще предложи идея, решение по важен проблем и ще обори противниците. Този, който даде най-добро решение на проблема /по признанието на публиката / получава званието “Спасител на света”. Битката продължава 3 дни и се обявява победител. Публиката/Участниците са всички, които искат да дадат предложение по темата и да участват в битката с останалите. Изказванията са до 4 реда под формата на предложения-решения по темата или като подкрепа/ несъгласие с вече дадени от другите решения. Водещият обявява темата, подпомага предложенията на публиката, обобщава постигнатото. Единствено водещият пише в червеноПредвижда се от четвъртото издание на предаването то да се развива в два кръга. Ако участниците имат желание можем да си организираме такъв втори кръг, който сами да си заснемем и после като видео файл да го покажем на всички във форума. Мисля, че мога да организирам това заснемане, но, разбира се, само ако имате желание.Този втори кръг ще продължи дискусията на живо с двама поканени от участниците в първи кръг, които са имали най-добре защитени тези. Освен тях на втория кръг, който ще се нарича “Страшния съд”, ще бъдат поканени и други от активно участвалите в първи кръг. Те ще бъдат публиката, която ще участва в заснемането на това събитие и в края на втори кръг ще излъчи победителя който ще заслужи званието “Спасител на света”.
|
|
|
|
« Последна редакция: Септември 02, 2010, 05:57:27 pm от dionis »
|
Активен
|
|
|
|
dionis
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #1 -: Юли 26, 2010, 03:01:55 pm » |
|
До старта на предаването, моля, пишете коя от темите искате да бъде първа, а на 29.07 /сряда /ще обявим, коя ще бъде темата за първия брой, за да се готвите. Предложения за избор: 1.Какво ще бъде идеалното управление 2. Войните.Как да ги премахнем 3. Как можем да спасим света от екологично унищожение 4. Как да спрем засилващия се цинизъм в отношенията 5. Как един модерен човек може да е добър 6. Как да обясните на дъщеря си защо да не изневерява 7. Кой е най-добрият метод, без хапчета, да не те боли глава 
|
|
|
|
« Последна редакция: Юли 26, 2010, 03:03:29 pm от dionis »
|
Активен
|
|
|
|
terans4o
Петър Берон
Неактивен
Хубав форум!
|
 |
« Отговор #2 -: Юли 26, 2010, 03:04:45 pm » |
|
Тема 3
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
didifr
Паисий Хилендарски
Неактивен
Be the change that you want to see in the world
|
 |
« Отговор #3 -: Юли 26, 2010, 04:32:58 pm » |
|
Аз съм за Тема 5. Поздрави за идеята - звучи интересна, пък да видим какво ще се получи. 
|
|
|
|
|
Активен
|
Our Heroes are Lost in Las Vegas after their Prison Break and now they are looking for The Vampire Diaries which explain How I Met Your Mother.
|
|
|
hoops.xD
Петър Берон
Неактивен
Treehouse of Horror
|
 |
« Отговор #4 -: Юли 26, 2010, 04:37:30 pm » |
|
Аз също съм за тема 5 
|
|
|
|
« Последна редакция: Юли 27, 2010, 02:22:32 pm от ---hoops »
|
Активен
|
INDIVIDUALITY Always remember that you are unique. Just like everybody else.
|
|
|
lunabg
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: Юли 26, 2010, 09:33:10 pm » |
|
Тема 6 за мен! 
|
|
|
|
|
Активен
|
Любовта към хората минава през любовта към животните!!!
|
|
|
nikolinka_82
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: Юли 26, 2010, 10:02:57 pm » |
|
Тема 4 и тема 5
|
|
|
|
|
Активен
|
Success is a journey, not a destination!
|
|
|
den4o7
Паисий Хилендарски
Неактивен
Публикации: 52
Нов :)
|
 |
« Отговор #7 -: Юли 26, 2010, 10:07:55 pm » |
|
3. Как можем да спасим света от екологично унищожение 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
nikolinka_82
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #8 -: Юли 26, 2010, 10:11:57 pm » |
|
Тема 4 и тема 5
Исках да кажа 3 и 5
|
|
|
|
|
Активен
|
Success is a journey, not a destination!
|
|
|
borky_qk
Паисий Хилендарски
Неактивен
Публикации: 42
|
 |
« Отговор #9 -: Юли 26, 2010, 10:33:28 pm » |
|
Тема 3
|
|
|
|
|
Активен
|
Който ме харесва, не ме заслужава, а който не ме харесва, няма вкус.
|
|
|
viplenz
Паисий Хилендарски
Неактивен
Everithing change
|
 |
« Отговор #10 -: Юли 26, 2010, 10:38:08 pm » |
|
аз съм за 3та тема 
|
|
|
|
|
Активен
|
Никога не казвай "Не мога да се справя"...
|
|
|
CMYK
Паисий Хилендарски
Неактивен
Публикации: 13
|
 |
« Отговор #11 -: Юли 26, 2010, 10:42:56 pm » |
|
Аз си падам по 4-та и 5-та  ...нямам претенции коя от двете - и двете заслужават поздравления и са добро начало за интересен диалог, който да е преход към останалите теми от изброените. Но една по една - спирам се на 4 или 5!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
magi09
Паисий Хилендарски
Неактивен
Публикации: 40
|
 |
« Отговор #12 -: Юли 27, 2010, 10:58:08 am » |
|
Тема 3  И браво за идеята 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ssiissiinnkkaa
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #13 -: Юли 27, 2010, 01:52:18 pm » |
|
3. Как можем да спасим света от екологично унищожение
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
CMYK
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #14 -: Юли 27, 2010, 03:33:34 pm » |
|
След последните два избора за тема, които се спират на 3-та, искам да се намеся с мнение  Струва ми се, че ако успеем да надникнем по-дълбоко в проблема и дадем отговор или решение на темите за цинизма в отношенията и как един модерен човек може да е добър, по лесно и "чисто" ще се заформи диалог около 3-та тема/"Как можем да спасим света от екологично унищожение"/, защото ми се струва, че така или иначе, ако скочим директно в трета тема, ще трябва косвено или пряко да засегнем и другите две... Това предаване ми харесва именно защото дава шанс за по-сериозно отношение от участниците и ме кара да чувствам важността на ролята си в него като участник...ласкае ме, така да се каже  и ми се ще да се заформи пълнокръвен диалог с интересни и страстни участници Та...накратко, аз виждам логични преходи в темите и мисля, че ако тръгнем от 4-та или 5-та, ще сме поставили добри основи , на които да стъпим в обсъждането на остналите теми...ако те ще се запазят за следващи предавания? /последното е въпрос към водещия/ Какво мислите за това? 
|
|
|
|
« Последна редакция: Юли 27, 2010, 03:40:31 pm от CMYK »
|
Активен
|
|
|
|
dionis
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #15 -: Юли 28, 2010, 09:47:44 am » |
|
Довечера,като преброим гласовете, ще обявим официално коя ще бъде темата за СЪБОТА . Четвъртък и петък се гответе и събирайте съмишленици или интересни събеседници за битката. Използвайте това място като ринг за плодотворен и значим дебат. До голяма степен съм съгласен с казаното от CMYK, но не искам да се налагам при избора на тема. Някои от темите, които са събрали също повече гласове, макар и недостатъчно за да са първа тема, може да вкараме в темите за избор за следващия път.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
vanito
Паисий Хилендарски
Неактивен
Публикации: 1
|
 |
« Отговор #16 -: Юли 28, 2010, 04:00:47 pm » |
|
Тема 3
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
dionis
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #17 -: Юли 28, 2010, 09:05:47 pm » |
|
ОФИЦИАЛНО: Резултатите показаха, че темата ни за събота ще бъде № 3 Как можем да спасим света от екологично унищожение Очакваме ви в събота след 15.00 часа.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
dionis
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #18 -: Юли 30, 2010, 10:42:19 am » |
|
Две предварителни уговорки: 1. Не е нужно да доказваме значимостта на екологичните мерки и колко важна е околната среда. Прескачаме този етап и минаваме направо към нашите идеи за спасяване на света от екологичен срив.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
dionis
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #19 -: Юли 30, 2010, 10:45:46 am » |
|
2. Най-бързият отговор на темата е: Чрез пречистване на водите, ползване на възобновяеми източници, пестене от потребление, строги закони за регулиране намесата в околната среда. Това обаче се прави и сега, но с бавни, еволюционни темпове. Това не е лошо, но може би всичко е опасно бавно. Идеята е да търсим форсиращи идеи за ускоряване на процеса, за устремно подтикване на правителствата и обикновените хора към бързи, смели стъпки.
Последно напомняне: Старт- утре 15.00 часа
|
|
|
|
« Последна редакция: Юли 30, 2010, 10:49:33 am от dionis »
|
Активен
|
|
|
|
dionis
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #20 -: Юли 31, 2010, 02:06:54 pm » |
|
15.00 ч. Събота НАЧАЛОТО е дадено Този брой на предаването ще бъде отворен до понеделник вкл.. Вторник обявяваме победителя.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
dionis
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #21 -: Юли 31, 2010, 02:09:46 pm » |
|
Опитайте се да се ограничите до 4 реда на изказване. Само водещият пише с червено. И така със сериозни или несериозни решения на темата:
Как можем да спасим света от екологично унищожение
Връхлитайте!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
tani6ka
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #22 -: Юли 31, 2010, 03:17:20 pm » |
|
За мен единствения начин е например както в някой други страни хората на работа ходят с колела а не с коли . Имат си специални места за колелата до всяка банка, на всеки площад и т.н. И така съчетават полезното с приятното, хем спортуват хем не замърсяват ... Друг пример е рециклиране. В нас навлезе на скоро и не е развито много. Незнам за мен има минимални шансове за развитие ... 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
dionis
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #23 -: Юли 31, 2010, 03:32:13 pm » |
|
Това с колелетата и на мен много ми харесва- наистина уникално съчетание на грижа за здравето и грижа за природата!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
dionis
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #24 -: Юли 31, 2010, 03:37:22 pm » |
|
Сега остава да помислим дали рециклирането и широкото използване на велосипеди могат да ни спасят от екологично унищожение. Дали са достатъчни или има още по универсални средства?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
CMYK
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #25 -: Юли 31, 2010, 04:07:42 pm » |
|
Аз предлагам да решим екологичния проблем като атакуваме планетата, като обявим война на планетата! Или ние или тя!  Ако победи тя - ще се свърши то наш'та мъка. Ако победим ние - надяваме се планетата да се държи културно и пораженски като изпълнява всяко наше нездравословно, парниково и опушено желание. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
dionis
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #26 -: Юли 31, 2010, 04:11:52 pm » |
|
Хехехехе!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
dionis
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #27 -: Юли 31, 2010, 04:17:39 pm » |
|
Приветствам интересния опит за иронизиране на традиционните методи за спасение на природата. Дори знам един вариант за такъв смел подход. Лекуваме се, когато усетим, че сме се разболели сериозно: Какво мислите за радикалната идея да принудим света да живее зелено, за се сменят ползваните енергоизточници, да се пести в крайна степен като заживеем...крайно неекологично! С други думи-множете се, разхищавайте, освободете вредните си навици, защото само ако човечеството изпадне съвсем скоро в криза ще се принуди спешно да завърти волана. Когато всичко е въпрос на оцеляване вече няма да се съобразяваме с гигантите свързани с традиционите горива и продукти. Така напред ще излязат фирмите за алтернативни горива и използване на суровините.
|
|
|
|
« Последна редакция: Юли 31, 2010, 04:20:00 pm от dionis »
|
Активен
|
|
|
|
dionis
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #28 -: Юли 31, 2010, 05:08:08 pm » |
|
Продължаваме със сериозни и с весели предложения по темата. Не бива да мислим, че такава тема трябва задължително да се списва с тъжен тон, самооплакване, с пожелания за бъдещето. Затова ви давам още един пример за закачливо мнение по темата:
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
dionis
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #29 -: Юли 31, 2010, 05:09:42 pm » |
|
Какво мислите за това Тъй като при отглеждането на животни за храна, се емитират повече парникови газове, отколкото при отглеждането на растения, нека бъдем вегетарианци и ловуваме на воля- унищожавайки животните- ще се погрижим за природата
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
CMYK
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #30 -: Юли 31, 2010, 05:38:09 pm » |
|
 За спасението на света обявявам, че ще жертвам котето си, което разбира се не е животно за ядене, но ми е гузно да поддържам изкуствено популацията на един вид, за да задоволявам обърканите си нужди, а други видове(които не се ядат или не стават за апартамент) да изчезват унищожавани от безхаберието, невежеството и поради "непрактичното" им за мен съществуване!  Мисля с това да започна... в частност 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
debelanka
Паисий Хилендарски
Неактивен
Публикации: 33
|
 |
« Отговор #31 -: Август 01, 2010, 12:13:26 am » |
|
Тук грешите,избиването на животинските видове няма да помогне,а ще създаде дисбаланс в природата.Това че емитират газове не е причина за унищожаването на животните,с извинение нима и ние хората не пърдим?Та да не се отклонявам от темата,трябва да се приемат закони за производството на природни и екологични продукти и това ГМО да се забрани във всички страни.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ssiissiinnkkaa
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #32 -: Август 01, 2010, 09:39:31 am » |
|
за животните debelanka е права, но има и друг много по голям проблем - атомните централи, те са наистина голям проблем също така и вулканите.. светът може да се измъкне от екологично унищожение но много трудно и бих казала почти невъзможно.. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
dionis
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #33 -: Август 01, 2010, 10:20:07 am » |
|
До тук: Имаме предложение от tani6ka екологичното спасяване да е с акцент върху промяната на превозните средства, които даже да ни карат да спортуваме /велосипедите/. CMYK шеговито предлага да изпробваме крайните възможности на планетата, а debelanka залага на строгите закони, които да лансират “екологични продукти”. На свой ред ssiissiinnkkaa се тревожи повече от опасностите свързани с вулканите и атомните централи и като цяло е песимист за екологията.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
dionis
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #34 -: Август 01, 2010, 10:29:39 am » |
|
Към този момент въпросът е как да се противопоставим на разума ни, който ни прави песимисти? Какво е онова, което да направим за да постигнем максимум ефект за екологичното спасение? Смяната на автомибилите с велосипеди, екологичните продукти са добри решения, но колко голям ще е ефектът им? Какви стъпки ще са с максимален ефект или с най-бърз?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
CMYK
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #35 -: Август 01, 2010, 01:54:09 pm » |
|
Предварителни извинения за дължината на поста, но мисъл - неможеш я спря!  Аз предлагам да организираме бунт срещу всички опити да подхранват параноята ни, идващи от медиите и разни организации, грижовно подържащи страха ни от новите технологии и неинформираността ни по отношение на съществуващите(ГМО, атомни електроцентрали и т.н.). Но да не забравяме и отговорноста на обществото за личната му незаинтересованост в дълбочина към нещата, които го плашат и които предпочита да отхвърля с недоверие, възмущение и мързелив скептицизъм, непризнавайки, че всъщност незнае достатъчно за тях и не е коректно информирано (последното често е по вина на медиите…все пак там също работят хора). П.с. Моля последователи и привърженици на казаното по-горе, да внесат предложения за форма и график на бунта. Бунта трябва да е планиран и ясен!
|
|
|
|
« Последна редакция: Август 01, 2010, 02:10:32 pm от CMYK »
|
Активен
|
|
|
|
dionis
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #36 -: Август 01, 2010, 06:22:59 pm » |
|
Мисля, че виждам в идеите на CMYK някакъв екорадикализъм от рода на: Да спасим природата от унищожение като унищожим хората! Все пак природата се е погрижила лошият материал например сред животните да бъде унищожаван най-лесно, а глупаците, лошия човешки материал се пази от най-строгите ни закони! Има ли такова нещо или просто CMYK прави опит да ни изкара от сковаващия тон на прекомерната сериозност по тази тема?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
dionis
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #37 -: Август 03, 2010, 08:43:11 am » |
|
От предложенията за решение по темата има едно, което е най-конкретно, едновременно с това изглежда достатъчно глобално и дори има допълнителни ползи от въвеждането му за човека. Затова победител в първото ни издание е tani6ka
Поздравления за tani6ka, тя е първият ни СПАСИТЕЛ НА СВЕТА!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
dionis
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #38 -: Август 03, 2010, 03:19:46 pm » |
|
НОВАТА ТЕМА: НОРМАЛНА ЛИ Е В СЪВРЕМЕННИЯ ЖИВОТ ИЗНЕВЯРАТА?Можете да се включите с отговори незабавно! 
|
|
|
|
« Последна редакция: Август 03, 2010, 03:29:20 pm от dionis »
|
Активен
|
|
|
|
limpas
Паисий Хилендарски
Неактивен
Публикации: 11
|
 |
« Отговор #39 -: Август 03, 2010, 06:29:27 pm » |
|
Всеки човек колкото и да е честен и верен на себе си и на половинката си, просто няма как НИКОГА да не се поддаде на изкушение колкото и нищожно да е (или не толкова нищижно). И все пак изневярвата наистина е нещо доста изкушаващо, но и много може да нарани любимия човек, а ако искаш да си с две/двама често се случва да не си нито с едната/единия.. а ако са женени още по-зле тъй като са дали обет
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Harry
Стефан Стамболов

Неактивен
Дата на регистрация: Юни 21, 2009, 09:09:18 pm
|
 |
« Отговор #40 -: Август 03, 2010, 08:46:06 pm » |
|
Всеки човек колкото и да е честен и верен на себе си и на половинката си, просто няма как НИКОГА да не се поддаде на изкушение колкото и нищожно да е (или не толкова нищижно). И все пак изневярвата наистина е нещо доста изкушаващо, но и много може да нарани любимия човек, а ако искаш да си с две/двама често се случва да не си нито с едната/единия.. а ако са женени още по-зле тъй като са дали обет
Това не е така! Според мене ако обичаш човека достатъчно силно няма да се поддадеш на изкушението.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ssiissiinnkkaa
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #41 -: Август 04, 2010, 08:44:20 am » |
|
съгласна съм с Harry.. но искам да допълня, че рядко се случва да се влюбиш още от първия път.. имам предвид, че ако изневериш на някои той не е за теб.. това е мнението ми
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
dionis
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #42 -: Август 04, 2010, 09:45:17 am » |
|
Взимайки повод от казаното от вас-
Това не е ли страхотно извинение за изневеряващите: Пробвам да ти изневеря, за да видя дали си за мен и дали е достатъчно силна любовта ми към теб! Какво мислите за това?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
CMYK
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #43 -: Август 04, 2010, 11:32:33 am » |
|
Мислим, че да останеш верен на една връзка (само) от честолюбие(или защото си дал обет) не стои по-горе от изневярата...и още мислим, че много често хората не изневеряват само от мързел или малодушие  Но...най-достойни за съжаление са изневеряващите "за да видят дали е достатъчно силна любовта им към теб"...и тук се съгласявам с предположението на dionis - излиза, че това е извинение.
|
|
|
|
« Последна редакция: Август 04, 2010, 11:35:43 am от CMYK »
|
Активен
|
|
|
|
katerinna
Паисий Хилендарски
Неактивен
Публикации: 1
|
 |
« Отговор #44 -: Август 04, 2010, 01:58:40 pm » |
|
НОРМАЛНА ЛИ Е В СЪВРЕМЕННИЯ ЖИВОТ ИЗНЕВЯРАТА?
Тази тема е изключително обширна и трябва да се засегне и това какво разбираме под изневяра; това, че тя се дели на психическа и физическа( и в крайна сметка, коя е по-жестоката); кога можем да простим и редно ли е... въобще чувайки понятието изневяра в главата ми изникват хиляди въпроси свързани с това, по които са разсъждавали стотици хора и все пак си остават вечни въпроси, като "Кокошката или яйцето". Според мен, въпреки че изневярата е станала често срещано явление тя още не се е превърнала в нещо нормално(отново отбелязвам-поне за мен)!! Ако се водим от ДЕСЕТТЕ БОЖИ ЗАПОВЕДИ, и ако предположим, че са степенувани по важност " Не прелюбодействувай. " се намира веднага след " Не убивай. " и преди " Не кради. " - тогава представете си силата на тази заповед и колко сериозно провинение е било да изневериш! Според мен това мислене, което се е наложило сред хората в последните години е породено от това, че все по-малко вярваме в БОГ и това, на което ни учи религията. Живота ни наистина се е променил коренно и вече не живеем в стария патриархален свят и ценностната ни система се е изменила ужасяващо много, но не искам да повярвам, че изневярата се е превърнала в нещо нормално! Нормално ли е да бъдеш с някого, който е влюбен в теб, за когото целият живот си ти ,и да му изневеряваш?! Та, нали това си е половин убийство, защото малко или много ти съсипваш този човек! Да приемем, че това може да се случи на всекиго, но искренно се надявам все още изневярата да не се е превърнала в нещо нормално!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ssiissiinnkkaa
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #45 -: Август 04, 2010, 04:06:59 pm » |
|
dionis Паисий Хилендарски
Неактивен
Публикации: 26
Re:ДИСКУСИОННИ ВОЙНИ- Спасител на света - ТЕМА 2 за ИЗНЕВЯРАТА « Отговор #42 -: Днес в 09:45:17 am » Цитат Взимайки повод от казаното от вас-
Това не е ли страхотно извинение за изневеряващите: Пробвам да ти изневеря, за да видя дали си за мен и дали е достатъчно силна любовта ми към теб! Какво мислите за това?
не, ако се подадеш на изневярата значи не си влюбен в човекът на който си изневерил.. и да допълня че извинения няма за изневярата поне аз така мисля
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
CMYK
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #46 -: Август 04, 2010, 06:39:54 pm » |
|
не, ако се подадеш на изневярата значи не си влюбен в човекът на който си изневерил.. и да допълня че извинения няма за изневярата поне аз така мисля
Не е задължително да си влюбен в някого, за да му изневериш. Нарича се изневяра защото се приема за предателство към човек, у когото съзнателно си оставил впечатление, че не би подвел или наранил с действията си и без неговото знание("зад гърба му", както се казва). Следователно наличието на любов не е единствено условие , за да се считат действията ти за изневяра. С това логично се отнемат "достойнствата" на формулата "ако изневериш на някой той не е за теб"...излиза, че или изневеряващия в този случай е малодушен и му липсва кураж да признае, преди да е предприел каквито и да е, нараняващи другия действия, че не са един за друг, или етичността му куца. Иначе, по мое скромно мнение, безспорно иделната любов е равна на вечна вярност. 
|
|
|
|
« Последна редакция: Август 05, 2010, 04:31:04 pm от CMYK »
|
Активен
|
|
|
|
debelanka
Паисий Хилендарски
Неактивен
Публикации: 33
|
 |
« Отговор #47 -: Август 04, 2010, 09:36:06 pm » |
|
Понякога се случва да бъркаме физическото привличане с любовта.Въпреки че са взаймно свързани,това са съвсем различни неща.При истинската любов изневярата е невъзможна,докато при физическото привличане поради липса на по-дълбоки чувства неминуемо се случва.Както бе споменато в по-горен пост има два основни вида изневяра физическа и духовна,но има и още две разновидности,импулсивна и съзнателна.Импулсивната изневяра е по-малкото зло пред съзнателната,защото по принцип е единичен случай и може да бъде преодоляна от партниорите по-лесно отколкото съзнателната.Все пак изневерите независимо от ситуацията са аморално явление
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ssiissiinnkkaa
Паисий Хилендарски
Неактивен
|
 |
« Отговор #48 -: Август 05, 2010, 10:11:44 am » |
|
ако наистина обичаш някого много силно не би се подал на изневярата ако не искаш да го загубиш
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Harry
Стефан Стамболов

Неактивен
Дата на регистрация: Юни 21, 2009, 09:09:18 pm
|
 |
« Отговор #49 -: Август 05, 2010, 10:15:08 am » |
|
ако наистина обичаш някого много силно не би се подал на изневярата ако не искаш да го загубиш
съгласен съм
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|